Δημήτρης Αίσωπος

Δημήτρης Αίσωπος

You Tube Creator To saKIDio 1,2Κ SUB
Από 02 Μαρτίου 2023
Βαθμοί 0:0
Μαθήματα 8

Τα μαθήματά μου

To saKIDio Δωρεάν Εκπαιδευτικά

To saKIDio

Δωρεάν

Βιογραφία

Είμαι ο  Δημήτρης Αίσωπος, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος μεταπτυχιακού από το ΕΑΠ στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα στο γραπτό και προφορικό λόγο». 

Εργάζομαι στο Βόλο, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, από το 2004.

Έχω επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και στη γραφή Braille και είμαι πιστοποιημένος χορηγητής, για κλινική και ερευνητική χρήση, του ψυχομετρικού εργαλείου ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ.

Γνωρίζω Αγγλικά και Γερμανικά.

Συμμετέχω σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius ,Teacher4Europe, Erasmus+ KA3.

Έxω συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου (ΙΕΛ) στο πρόγραμμα HamNoSys και με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας σε νήπια και πραγματοποίησα υποδειγματικές παρουσιάσεις στο μάθημα της Σχολικής Πρακτικής, σε θέματα τεχνολογίας και συνεκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής Αγωγής .

Διετέλεσα επιμορφωτής ενηλίκων (την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα) σε Κ.Ε.Κ.

Με απασχολούν οι σύγχρονες τάσεις στην εκπαίδευση, παρακολουθώ, επιμορφώνομαι και συμμετέχω με εισηγήσεις σε εθνικά και  διεθνή συνέδρια στον τομέα της τεχνολογίας στην  Ειδική Αγωγή.

Υποστηρίζω τη συμπεριληπτική εκπαίδευση και συνεργάζομαι με συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων σε αυτή την κατεύθυνση.

Η δουλειά μου έχει βραβευτεί σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς:

  • BRONZE βραβείο στα Education Leaders Awards 2022, στην κατηγορία Συμπερίληψη και Διαφορετικότητα.
  • SILVER βραβείο στα Education Leaders Awards 2021, στην κατηγορία Στοχευμένα προγράμματα και Ειδικά Σχολεία.
  • 2η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με τίτλο «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!».
  • SILVER βραβείο στα Education Leaders Awards 2019, στην κατηγορία Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες για τη συμμετοχή με τίτλο “SpecialEduVideo”.
  • ΒΡΟΝΖΕ βραβείο στα Education Leaders Awards 2018, στην κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία για τη συμμετοχή με τίτλο «Social, digital skills & inclusion».
  • 2η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  SID 2017 για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο».  Διοργάνωση από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
  • 1η θέση στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: «Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε». Συνδιοργάνωση από την ΕΡΤ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού.
  • Συμμετοχή και 1η θέση από ειδική και γενική αγωγή στην Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό για εκπαιδευτικούς GLOBALMIXATHONCHALLENGE, που διοργάνωσε η Microsoft.
  • Συμμετοχή στα ψηφιακά σενάρια της πλατφόρμας «ΑΙΣΩΠΟΣ», που συνδιοργανώσανε το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας. Βράβευση ψηφιακού σεναρίου ως ΒΕΛΤΙΣΤΟΥ.
 

Το συγγραφικό μου έργο:

«Αναζητώντας τις δυναμικές του Σύγχρονου Σχολείου», πρακτικά  2ήμερου συνεδρίου-Ψηφιακή αφήγηση στο γενικό και στο ειδικό σχολείο, από ΠΤΔΕ Αθηνών

 «Ψυχοκινητικά Παιχνίδια για Κωφά και Βαρήκοα Παιδιά», ΗΒΗ εκδοτική.

«Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω», ΗΡΑ Εκδοτική. Το παραμύθι συνοδεύεται από dvd οπτικοποίησής του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και από ειδικό έντυπο μεταγραφής του σε Braille. 

«Η ενσυναίσθηση σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα», Αναζητώντας τις δυναμικές του σύγχρονου σχολείου VI, εκδόσεις Γρηγόρης    

«Ψηφιακή αφήγηση στο Γενικό και στο Ειδικό σχολείο» στο Αναζητώντας τις δυναμικές του σύγχρονου σχολείου V, εκδόσεις Γρηγόρης

Μου αρέσει ο,τιδήποτε έχει να κάνει με αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ. Και εννοείται με γοητεύει πάντα η τεχνολογία γενικότερα και το video editing.

Δεξιότητες

0%
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας

Education

Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας