Aτομικές συνεδρίες

Εσείς γνωρίζετε το μαθησιακό τύπο του παιδιού σας;

Είναι γνωστό πως υπάρχουν 3 βασικοί μαθησιακοί τύποι (κατηγοριοποίηση που αφορά τις αισθήσεις):
Ο Οπτικός (μαθαίνει βλέποντας)
Ο Ακουστικός (μαθαίνει ακούγοντας)
Ο Κιναισθητικός (μαθαίνει κάνοντας)

Κυρίαρχος μαθησιακός μας τύπος, είναι αυτός που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε πιο εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ένα στυλ μάθησης δεν είναι προτιμότερο ούτε ανώτερο από ένα άλλο στυλ, είναι απλά διαφορετικό, µε διαφορετικές χαρακτηριστικές δυνατότητες και αδυναμίες (Felder & Brent 2005). Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό ως γονείς ή ως δάσκαλοι να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο μαθαίνει καλύτερα το παιδί μας. Εξόχως πιο σημαντικό όμως είναι να γνωρίζει το ίδιο το παιδί τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει καλύτερα. Αυτό αναφέρεται στη βιβλιογραφία ως μεταγνωστική ικανότητα. Η ικανότητα του ατόμου να γνωρίζει πώς να μαθαίνει.

Η Πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης Μy Teachers διαθέτει εργαλεία καθημερινής μελέτης εξατομικευμένης προσέγγισης για όλους τους μαθησιακούς τύπους προσαρμοσμένα στο μαθησιακό προφίλ του κάθε μαθητή.

Στόχος των συνεδριών μας είναι να παρουσιάσουμε στο παιδί:
Α. Τα είδη των μαθησιακών τύπων.
Β. Τα είδη της αξιολόγησης κυρίως αυτής που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας ώστε να το βοηθήσουμε να ανακαλύψει τρόπους και στρατηγικές μελέτης που κουμπώνουν στις δικές του ανάγκες.

Γ. Εργαλεία καθημερινής μελέτης που θα κάνουν τη μελέτη του εύκολη γρήγορη και αποδοτική!

3 συνεδρίες:  60 €

Χορηγείται όλο εκπαιδευτικό υλικό της τάξης του μαθητή της Μεθοδολογίας Μαθαίνω πώς να Μαθαίνω

Διάρκεια κάθε συνεδρίας: 50 λεπτά

Συμπληρώστε το απαιτούμενο πεδίο
Συμπληρώστε το απαιτούμενο πεδίο
Image